ponedjeljak, 27. kolovoza 2018.

Prazna ambalaža #1

Početkom ljeta odlučila sam napraviti generalku u svojoj kupaonici i potrošiti sve otvorene proizvode koji se nagomilavaju i čekaju da se sami potroše. Usporedno, trošila sam i proizvode koje volim koristiti.
Rezultat je postignut i puna je vreća prazne ambalaže.
Potrošeni proizvodi
Kosa.

Potrošeni proizvodi - kosa
Muku mučim sa kosom, masno osjetljivo vlasište i suhi vrhovi.
Potrošeni su sebamed šampon protiv prhuti, L'Oreal Elseve Extraordinary clay i Head&shoulders citrus fresh ali ni jedan ne zadovoljava u potpunosti.
Uporno ne nalazim odgovarajući šampon.
Sprej za kosu ne koristim svaki dan, a Nivea Care&Hold sprej za kosu je, napokon, potrošen.

Lice.

Potrošeni proizvodi - lice
Tonik za lice koji sam potrošila je alkmene Teebaumol, učinkovit ali ipak malo prejak za moju osjetljivu kožu.
Potrošene su dvije, malo jače, kreme za lice Afrodita oliva hranjiva krema i Immortella prirodna krema od smilja, i Andalou oil-free za pročišćavanje kože lica.
Krema koju smo koristile J. i ja u kriznim situacijama i koja se pokazala odličnom, najboljom do sada za atopična stanja kože je Dr.Rimpler Nanosensitive forte krema ( klik )
Što se tiče dodatne njege kože, potrošila sam alverde Q10 ampule za kožu i D'Oliva serum sa vitaminom E.

Tijelo. Pranje tijela.

Potrošeni proizvodi - tijelo
Uvijek težim da proizvodi za pranje tijela budu neutralnog, blagog mirisa ali vrlo često me mirisni osvoje i njih na kraju kupim. Adia spa lavanda/maslina i Bottega Verde rozi papar odličnog su mirisa i nakon korištenja nema dobro poznatog osjećaja zatezanja kože, peckanja i svrbeža. Me like, dok mi je dusch das Magnolia totalni promašaj. 
Eucerin AtopiControl koristi moja J., ulje za tuširanje koje se može koristiti kao kupka i kao proizvod za pranje, bez mirisa.
Cetaphil sam dugo godina koristila za lice i bila prezadovoljna rezultatima ( klik) ali kako sam tek nedavno sa razumijevanjem pročitala sastav koji je pun parabena, odlučila sam ipak ga potrošiti za potrebe pranja tijela. Ipak se na taj način brže troši.
Ne volim pilinge za tijelo i koristim ih sa mukom. Malo koji me oduševi pa ga koristim sa guštom. Rituals Good Luck je, čini mi se, unisex, zbog specifičnog orijentalnog mirisa i okej je odradio svoj posao.
Najbolji gelovi za brijanje su M lady gelovi. Cijelo ljeto sam u điru Hawaii Feeling-a, odličan i baš egzotičan.
Eucerin fluid za intimno pranje mi je najbolji do sada. Oduševljena.

Tijelo. Njega tijela.

Potrošeni proizvodi - tijelo
Dezići. Njih nikad dosta po ljeti. Kada bi barem koji bio super učinkovit, a minimalno štetan za zdravlje. Potrošila sam Fa i Felce Azzurra, okej, ali nisu do kraja riješili moj veliki problem, znojenje plus neugodni mirisi.
Balea ima u ponudi sapune u pjeni koji su čista uživancija. Potrošila sam Garten Eden, cvjetni miris.
Što se tiče krema za tijelo, potrošila sam Sache cosmetics kremu za tijelo koju sam prvenstveno koristila za njegu nogu nakon depilacije, a kasnije, obzirom da je kupljena sa kratkim rokom trajanja, i za cijelo tijelo.
Potrošen La Roche-Posay Lipikar AP+ je od moje atopic djevojčice. Također i Yasenka Cinkocalm baby kremu koju smo koristili za pelensku regiju za stanja upale.
Na kraju dana, obzirom da dugo stojim/sjedim, vrlo često me listovi nogu bole. Gel kojim ublažavam takvo stanje je Olival Venogel.
Za stopala sam potrošila Avon Foot Works noćni tretman i Cien Urea 10% kremu za stopala.
Obzirom da imam rinitis cijelu godinu, koristim hipertonične otopine morske vode. Ovog puta je bio u igri Sinomarin koji mi je uvelike olakšao muke začepljenog nosa.

Neraspoređeno. 

Potrošeni proizvodi 
Bez vlažnih maramica i blazinica nigdje.
Favorit vlažnih maramica su Violeta, a blazinice koje redovito koristimo su baby's code i Duchesse. Što se tiče pasta za zube, trenutno najviše volim Himalaya dok su mom mužu prejake.
Becutan baby štapiće koristi i djevojčica i mama, dok Nivea baby puder koristi samo mama, najčešće kao pripremu kože za depilaciju voskom.

BuBa

Nema komentara: