srijeda, 16. ožujka 2016.

Njega lica - proizvodi za čišćenje i pranje lica

Čišćenje lica je najvažniji dio osnovne rutine njege lice.
Pravilnim čišćenjem uklanjamo odumrle površinske stanice kože, nečistoće, make-up, bakterije te se pore kože otvaraju i oslobađaju.


Preporuča se čistiti lice do 2x dnevno.

Prilikom jutarnje rutine čišćenja lica koristim Cetaphil Lotion Nettoyante, blagu umivalicu za lice namijenjenu osjetljivoj i suhoj koži, koži sklonoj aknama i iritacijama.
Ne sadrži sapun, neutralnog je mirisa i ne čepi pore.
Cetaphil nanosim na suho lice kružnim pokretima prstiju. Nakon kratke i ugodne masaže lica, mokrom i toplom krpicom za bebe ga utapkavam u kožu. Ukoliko nakon toga još uvijek osjećam proizvod na licu, dodatno se umijem i isperem moguće ostatke proizvoda.
Moj must have proizvod.

Cetaphil Lotion Nettoyante

Nakon umivalice slijedi tonik ili termalna voda. U fazi sam odabira termalne vode pa trenutno koristim Lush Tea Tree Water 2x dnevno, ujutro i navečer iako je rezerviran za večernju rutinu njege mog lica. O ovom proizvodu sam pisala 2014. ( post ovdje ) i moje mišljenje se nije promijenilo. Moj must have proizvod, proizvod koji od prvog dana volim koristiti i koji odlično radi svoj posao.

Lush Tea Tree Water

Večernju rutinu njege odnosno čišćenja lica, ukoliko sam taj dan imala make-up, započinjem dm babylove uljem koje je kombinacija bademovog i maslinovog ulja. Ulje utrljam u lice i sa mokrom spužvicom skinem šminku. Lijepo skine vodootpornu maskaru koju ja jedino i koristim. Čist okej proizvod za skidanje šminke iako sam u potrazi za boljim.

Babylove ulje

Esensa Mediterana Face cleansing Milk je relativno novi proizvod u mojoj kolekciji proizvoda za čišćenje lica ali lijepo radi svoj posao. Proizvod vrlo ugodnog mirisa, sa ekstraktom trešnje, za sve tipove kože osim masne. Sadrži alantoin, D-panthenol i vitamin E koji štiti kožu od vanjskih utjecaja. Mlijeko čisti kožu površinski i dubinski te ju ostavlja mekom, glatkom i mirisnom.
Proizvod se nanosi na blazinice te se laganim pokretima umasira u lice i vrat. Nakon lagane masaže, kožu treba isprati mlakom vodom i tonizirati.
Kada želim malo wellness atmosfere, a taj dan nisam imala make-up na licu, mlijeko nanosim prstima. Nakon kraće masaže, mokrom i toplom krpicom za bebe ga utapkavam u kožu.

Esensa Mediterana mlijeko za čišćenje

U slučaju običnog dana bez make-upa koristim MuLondon Foaming Face wash, organsku i bez mirisa pjenu za čišćenje lica. Lijepo očisti lice ali nikako nije za područje oko očiju.

Osim pamučnih krpica za bebe i spužvica za čišćenje i pranje lica, koristim i Olaz Regenerist 3 Zone spravicu 2x tjedno kada je mojoj koži lica potrebno "jače" čišćenje.

MuLondon pjena za čišćenje i Olaz Regenerist 3 Zone

Čitamo se. :)
BuBa

Nema komentara: